Fiskgryta med tomat och timjan (4 port)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk smör
2 msk skaldjursfond
2 dl vatten
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
400 g torskfilé
300 g laxfilé
2 morötter
250 g cocktailtomater
färsk timjan

Skala och hacka lök och fänkål. Bryn grönsakerna i smör tills de blir mjuka. Tillsätt skaldjursfond, vatten, grädde och tomatpuré och koka upp. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Tillsätt fiskbitarna och morötterna till grytan och låt sjuda i 4-5 minuter. Skölj och dela tomaterna. Blanda ned tomaterna precis innan servering. Garnera med färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar