125 g lövbiff
1 st rödlök
1 tsk margarin
1 dl vatten
¼ köttbuljongtärning
1 tsk soja
½ msk lingonsylt
2 tsk maizena redning
1 msk persilja
1 msk lingon
75 g morötter
75 g vitkål
kokt quinoa
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och klyfta löken. Bryn köttet och löken i margarin i fettsnål panna. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, soja och lingonsylt. Rör i mjölet och låt såsen koka några minuter. Strö över persilja och lingon.
Servera med kokta morötter, vitkål och quinoa.
Mina favoritrecept. Recepten kommer från olika ställen och är till en del ändrade för att passa mig och min smak.
Kasslergryta med rotfrukter (2 portioner)
200 g kålrot
3 st morötter
1 bit purjolök
250 g kassler
2,5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
salt
Skala och ansa rotfukterna. Skär grönsakerna och kasslern i bitar.
Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Tillsätt lagerlad och kryddpepparkorn. Lägg ner rotfrukterna och låt koka tills de är nästan färdiga. Lägg ner purjolöken och kassler. Låt koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.
Om man vill kan man servera med en liten klick matlagningsyoghurt blandat med dijonsenap.
3 st morötter
1 bit purjolök
250 g kassler
2,5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
salt
Skala och ansa rotfukterna. Skär grönsakerna och kasslern i bitar.
Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Tillsätt lagerlad och kryddpepparkorn. Lägg ner rotfrukterna och låt koka tills de är nästan färdiga. Lägg ner purjolöken och kassler. Låt koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.
Om man vill kan man servera med en liten klick matlagningsyoghurt blandat med dijonsenap.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)