Lingonpanna (1 portion)

125 g lövbiff
1 st rödlök
1 tsk margarin
1 dl vatten
¼ köttbuljongtärning
1 tsk soja
½ msk lingonsylt
2 tsk maizena redning
1 msk persilja
1 msk lingon
75 g morötter
75 g vitkål
kokt quinoa

Skär köttet i tunna strimlor. Skala och klyfta löken. Bryn köttet och löken i margarin i fettsnål panna. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, soja och lingonsylt. Rör i mjölet och låt såsen koka några minuter. Strö över persilja och lingon.
Servera med kokta morötter, vitkål och quinoa.

Kasslergryta med rotfrukter (2 portioner)

200 g kålrot
3 st morötter
1 bit purjolök
250 g kassler
2,5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
salt

Skala och ansa rotfukterna. Skär grönsakerna och kasslern i bitar.

Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Tillsätt lagerlad och kryddpepparkorn. Lägg ner rotfrukterna och låt koka tills de är nästan färdiga. Lägg ner purjolöken och kassler. Låt koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.

Om man vill kan man servera med en liten klick matlagningsyoghurt blandat med dijonsenap.