Kycklinggryta (2 portioner)

250 g kycklingkött
1 msk rapsolja
100 g champinjoner
1 gul lök
1 morot
1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
salt
peppar
½ knippa sparris
några kvistar timjan
SERVERA MED:
kokt bulgur
sallad

Dela kycklingen i mindre bitar och stek gyllenbruna i en stekpanna. Lägg över i en kastrull. Dela grösakerna i mindre bitar och fräs lite lätt i fettet från kycklingen i pannan. Koka ur pannan med vinet och buljongen. Häll alltsammans ner i kastrullen och låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt koka med i ca 2-3 minuter. Dekorera med timjan.

Linssallad med färsbiffar (2 portioner)

150 g mager oxfärs
salt
peppar
1½ dl linser
buljong
1 morot
½ rödlök
½ fänkålshuvud
1 tsk rapsolja
1 knippa rädisor
3 dl fint skuren romansallad
1 msk balsamvinäger

Forma färsen till små biffar och krydda. Koka linserna mjuka i lite buljong. Skala grönsakerna och skär i tunna skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom rädisorna och salladen några minuter i oljan. Blanda ner linserna och låt allt bli varmt. Ta upp allt ur pannan och hållt varmt. Stekm biffarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Blanda ner skivade rädisor och sallad i linserna. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.

Köttfärsgryta (2 portioner)

150 g mager köttfärs
1 paprika
1 gul lök
1 tsk smör eller olja
salt
svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 burk körsbärstomater
1 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 dl kokt kokt quinoa/portion

Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken. Stek färsen i smöret i en stekpanna. Dela den i bitar. Salta och peppra. Lägg i paprika och lök och låt allt fräsa med. Tillsätt rosmarin och tomaterna med sitt spad. Häll på vattnet och smula i buljongtärningen. Låt allt koka ihop några minuter.