500 g benfri skinka eller picnic-bog
2 purjolökar
1 stjälk selleri
1 morot
2 dl vatten
½ kött- eller grönsaksbuljongtärning
1 dl röda linser
2 ½ dl grönsaks- eller tomatjuice
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär bort allt synligt fett från köttet och skär köttet i centimetertjocka strimlor. Skölj och strimla purjolöken och sellerin. Skala och skiva moroten. Låt vatten och buljongtärning koka upp i en kastrull. Lägg i kött och grönsaker. Låt alltsammans koka på svag värme under lock 30 minuter. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt grönsaks- eller tomatjuice, salt och peppar. Låt alltsammans koka ytterligare ca 10 minuter tills köttet blivit mört och linserna mjuka. Smaksätt eventuellt mer.
Om man vill använda gröna linserna bör de tillsättas samtidigt med köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar