1000 g nötfärs
2 st ägg
TACOKRYDDA:
2 tsk chilipeppar
4 tsk spiskummin
4 tsk koriander
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
4 krm vitlökspulver
2 krm grovmalen svartpeppar
3 tsk salt
TILL SERVERING:
kokt bulgur
salllad
gurka
tomater
majs
1 dl yoghurt (10 % fett)
Sätt ugnen på 175°. Blanda kryddorna i en stor skål. Blanda färsen med kryddorna. Blanda sist ner äggen.
Bred ut färsen i en lättsmord ugnsform. Grädda i 40-45 minuter.
Servera med bulgur och grönsaker. Yoghurt är gott naturell till eftersom köttfärslimpan har mycket smak.
Ett litet tips! Jag har blandat alla kryddor utom salt i en liten burk vilket gör att jag alltid har taco-krydda hemma. Den är dessutom utan en massa tillsatser och minst lika god som den som köps i affären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar