600 g skinn- och benfri laxfilé
150 ml färdig sukiyakisås
300 g morötter
200 g shiitake eller champinjoner
250 g frysta, tinade haricots verts
4 salladslökar
olja
salt
peppar
Skär laxen i 2-3 cm stora tärningar. Marinera dem i ½ dl av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär svampen i halvor, haricots verts och salladslöken i mindre bitar. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med 1 msk olja. Stek laxen 3-4 minuter. Ta upp. Fräs morötter och svamp i 1 msk olja på hög värme ca 3 minuter. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 minut. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt. Servera med jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar