Kryddstarka bönor (4 port)

240 g torkade bönor
2 purjolökar
2 stjälkar selleri
1 stor morot
2 tsk olja
2 x 400 g krossade tomater
2 tsk mald koriander
2 tsk mald kanel
salt
peppar

Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten 6-12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och lägg bönorna i en gryta. Häll på vatten så att bönorna täcks och låt dem koka på svag värme under lock ca 30 minuter.
Skölj och strimla purjolöken och sellerin. Skala och riv moroten grovt. fräs grönsakerna i oljan i en stekpanna på ganska svag värme. Tillsätt tomatkrosset och kryddorna. Koka utan lock på medelstark värme ca 10 minuter.
Häll av vattnet från bönorna och blanda ner grönsaksröran. Koka ytterligare 10-15 minuter tills bönorna blivit mjukna. Smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar