Wokad kyckling med nötter och bönor (4 port)

400 g kycklingfilé
100 g haricots verts
50 g cashewnötter
100 g färska champinjoner
1 röd paprika
1 stånd färsk broccoli
MARINAD:
3 msk matolja
1 tsk sesamolja
1 msk ketjap manis (söt soja)
1 tsk röd, thailändsk curry

Strimla kycklingfiléerna och blanda med nötter och haricots verts i en skål. Blanda marinaden. Slå hälften av marinaden över kött, bönor och nötter. Ställ kallt i en halvtimme. Ansa och skiva svampen. Skölj och skär paprikan i bitar. Bryt broccolin i små buketter men ta inte med den hårda stammen. Blanda grönsakerna med resterande marinad och låt stå. Hetta upp wok-pannan. Börja med kött, bönor och nötter som wokas under omrörning ett par minuter. Det är viktigt att köttet steks igenom helt. Häll upp i en skål tillsvidare. Woka grönsakerna på samma sätt under omrörning ett par minuter. Här är det viktigt att grönsakerna har kvar sin spänst.
Blanda ner köttet med tillbehör och låt allt bli genomvarmt. Arrangera på en bädd av blandad bladsallad och bjud ris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar