Lax med ingefära (2 portioner)

250-280 g laxfiléer
salt
peppar
50 g färskost light, valfri smak
1 citron
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk hackad färsk koriander
1 dl bulgur
1 tsk smör eller olja
½ röd paprika i små tärningar
1 dl gröna ärter
½ tsk gurkmeja
SERVERA MED:
grönsallad

Skär en skåra mitt i laxbitarna. Salta och peppra och lägg i ugnssäker form. Blanda färskosten med finrivet skal från halva citronen, ingefäran och örtkrydda. Fördela osten i skårorna på laxen, droppa saften från halva cintronen över. Tillaga mitt i ugnen på 200° i 15 minuter.
Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner smör, paprika, ärter och gurkmeja och saft/skal från den andra citronhalvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar