500 g kycklingfiléer
1 gul lök
4 tomater
1 msk smör
½ kuvert saffran
1 kanelstång
1 tsk malen kanel
1½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj och klyfta tomaterna. Stek kycklingen gyllenbrun i smöret med saffran, kanelstång och malen kanel. Salta och peppra. Ringla över honungen. Tillsätt lök, tomat, vatten och fond. Låt grytan koka under lock 10 minuter.
Servera med bulgur eller quinoa.
1 gul lök
4 tomater
1 msk smör
½ kuvert saffran
1 kanelstång
1 tsk malen kanel
1½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj och klyfta tomaterna. Stek kycklingen gyllenbrun i smöret med saffran, kanelstång och malen kanel. Salta och peppra. Ringla över honungen. Tillsätt lök, tomat, vatten och fond. Låt grytan koka under lock 10 minuter.
Servera med bulgur eller quinoa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar