300 g morötter
200 g palsternackor
200 g rotselleri
2 st vitlöksklyftor
250 g pärllökar
500 g krossade tomater
2 msk konc. grönsaksfond
8 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 dl färskriven pepparrot
½ dl grovhackad dill
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlökan. Skala löken. Fräs rotfrukter, vitlök och lök i 1 msk olja i ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, fond + vatten, chilisås och vinäger. Låt koka under lock i 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera med lax eller kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar